Etiket Sonuçları: KORGUN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

2022 yılında "Türkiye Yüzyılına Nefes" mottosuyla kutlanacak olan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde, Öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla  fidan dikimlerimizi gerçekleştirdik.
Geçmişten gelen gücümüzle, Anadolu'ya yayılan köklerimizle, dünden bugüne bugünden geleceğe Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılına nefes olmaya devam ediyoruz.

Düzce Depremi 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de gerçekleşmiş olup, 30 saniye süren 7,2 büyüklüğündeki depremde, 845 kişi hayatını kaybetmiş, 4.948 kişi yaralanmıştır.

Afet ve acil durumlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak,

Afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara millet olarak hazırlanmak,

Afet farkındalığını toplumun her kesimine yaygınlaştırmak,

Bu minvalde, 11 Kasım 2022 Cuma günü saat 09.15'de okulumuz öğretmen, öğrenci ve personelleri ile birlikte (Çök-Kapan-Tutun) deprem tatbikatı yapılmıştır.

Okul binamızı 1 dakika 13 saniye içerisinde boşalttık.

12.Sınıf öğrencilerine yönelik, mesleki rehberlik kapsamında; öğrencilerimize üniversite ve bölümleri tanıması,üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi gezisi düzenlenmiştir. Meslek tanıtımları ile gelecek planları adına bilinçlenen öğrencilerimiz daha sonra; Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve Taceddin Dergahını ziyaret ederek gezilerini tamamladılar. Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Korgun Kaymakamı Sayın Durdu Yavuz Öğüt' e ve ve geziye rehberlik eden tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, 30 Nisan - 6 Mayıs 2023 tarihleri arasında TEKNOFEST 2023 Uzay, Havacılık ve Teknoloji Yarışmaları düzenlenecektir.

Son başvuru tarihi 20 Kasım 2022

Detaylı bilgi için www.teknofest.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Milli mücadelenin kazanılması için her türlü fedakarlığı yapan ecdadımızı yad etmek için 13. İstiklal Yolu Yürüyüşü etkinliğine okulumuz öğrenci ve öğretmenleri ile katıldık.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 99. yıl dönümünü ilçemiz Şehit Komiser Veysel Çirişlioğlu İlkokulu bahçesinde coşkuyla kutladık.

İlçemizde düzenlenen Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında ilçe 1.si olan öğrencimiz Azra KARTAL'ı tebrik ediyoruz.

Törende görev alan Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, törene katılan tüm Korgun halkına teşekkür ediyoruz.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Dönem Okul Aile Birliği Toplantısı İlçe Kaymakamımız Sayın Durdu Yavuz ÖĞÜT' ün başkanlığında 28 Ekim Cuma günü saat 11.00' da okulumuz Yemekhane Salonunda gerçekleşmiştir. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin KANTAŞ, Okul Aile Birliği üyeleri ve velilerimiz katıldı. Yapılan toplantıda okulun genel durumu ve alınacak tedbirler konusu ele alındı. Yeni Okul Aile Birliği üyelerimiz oy çoğunluğuyla seçildi.

Öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarıyı arttırmayı ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan Öğrenci - Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) hayata geçti.

Korgun İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize yönelik trafik eğitim semineri verilmiştir. Öğrencileri trafik konularında bilgilendirmek, duyarlılığı artırmak ve  gelecekte yaşanabilecek olumsuz durumları engellemek için yaptıkları çalışmalarından dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Korgun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile birlikte her hafta bir ders saatinde kitap okuma etkinliğini gerçekleştiriyor.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı İlk Dönem Sınav Takvimi

2022-2023 ÖĞRETİM YILI İLK DÖNEM KİTAP OKUMA SAATLERİMİZ PAYLAŞILMIŞTIR.

Korgun Kaymamakamımız Sayın Durdu Yavuz ÖĞÜT okulumuzu ziyaret etti.

Öğretmenlerimiz ile fikir alışverişinde bulunduktan sonra öğrencilerimizi de ziyaret eden Kaymakamımız güzel dileklerde bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılında okul kütüphanemiz yoğun bir ilgi ile faaliyetlerine başlamıştır.